/web/htdocs/www.badkid.cz/home/www/wp-content/plugins/elementskit-lite/widgets/header-offcanvas/header-offcanvas.php on line 847
">
/web/htdocs/www.badkid.cz/home/www/wp-content/plugins/elementskit-lite/widgets/header-offcanvas/header-offcanvas.php on line 877
">

Příběh o tom, jak redesign vizuální identity pomohl firmě Airbnb zvýšit tržby a úspěšnost | Jak vám design může pomoci zvýšit hodnotu značky

Jak redesign vizuální identity pomohl firmě Airbnb zvýšit tržby a úspěšnost

Vizuální identita je klíčovým prvkem úspěšného brandingu a marketingu. Když firma Airbnb zahájila svůj projekt redesignu vizuální identity v roce 2014, měla jasný cíl: zlepšit vnímání své značky a zvýšit své tržby. V tomto článku se podíváme na to, jakým způsobem tento redesign pomohl Airbnb získat své místo na trhu a co můžete udělat vy pro zlepšení své značky.

Airbnb bylo založeno v roce 2008 a od té doby se stalo jednou z nejúspěšnějších společností v oblasti ubytování. Ale když se v roce 2014 rozhodli pro redesign své vizuální identity, bylo jasné, že chtějí dosáhnout ještě více. Bylo nutné vytvořit novou identitu, která by byla moderní, snadno rozpoznatelná a která by dokázala odrazit kulturu a hodnoty značky Airbnb.

V té době měla společnost Airbnb problém s konkurencí a s nedůvěrou u některých uživatelů, kteří měli obavy z bezpečnosti a kvality nabízeného ubytování. Redesign vizuální identity byl jedním z kroků, který měl tuto nedůvěru odstranit a pomoci společnosti dosáhnout svých cílů.

Před a po redesign loga Airbnb
Původní logo (levo), nové logo (pravo)

Redesign zahrnoval kompletní přepracování loga a značky společnosti Airbnb.

Z původního logo, které znázorňovalo nápad a inovaci, se stalo nové logo, které symbolizuje spojení lidí, kteří cestují a nabízejí své ubytování. Nová vizuální identita byla navržena tak, aby reflektovala kulturu a styl značky Airbnb a zároveň byla moderní a přístupná pro uživatele.

Barevnější a hravější

Designéři pracovali na vytvoření nového stylu, který by dokázal vyjádřit hodnoty a poslání společnosti. Nová vizuální identita byla barevnější a hravější než ta původní, což reflektovalo pohostinnost a zábavnost, které jsou spojovány s Airbnb. Tento nový design také dokázal vyjádřit snadnost a jednoduchost, což odpovídá filozofii společnosti, která se snaží poskytnout uživatelům co nejvíce jednoduchosti a pohodlí.

Airbnb — badkid s.r.o. — Design
Graf ukazuje vývoj celkových tržeb společnosti Airbnb od roku 2010 do roku 2018. Od počátečních nízkých částek se tržby rapidně zvýšily až na přibližně 3,7 miliardy dolarů v roce 2018.

Výsledkem tohoto redesignu bylo zlepšení vnímání značky Airbnb. Nová vizuální identita dokázala reflektovat kulturu a styl společnosti a zároveň odstranit nedůvěru u některých uživatelů. Díky tomu se podařilo zvýšit tržby společnosti, které se v roce 2015 zvýšily o 85% v porovnání s předchozím rokem.

Navíc se nová vizuální identita stala snadno rozpoznatelnou a populární mezi uživateli. Logo Airbnb se stalo ikonickým symbolem cestování a ubytování a bylo často používáno v reklamních kampaních a na sociálních sítích.

Airbnb — badkid s.r.o. — Design
Symbolika a význam tu hrají důležitou roli

Příběh o tom, jak Airbnb redesign vizuální identity pomohl zvýšit tržby a úspěšnost, je skvělou inspirací pro každého, kdo se snaží zlepšit svou značku a dosáhnout úspěchu. Správný design a vizuální identita mohou pomoci zvýšit povědomí o značce a odstranit překážky, které brání růstu. Vizuální identita musí být v souladu s hodnotami a posláním značky a musí být snadno rozpoznatelná pro uživatele.

Pokud se chcete inspirovat příkladem Airbnb a dosáhnout podobného úspěchu, zamyslete se nad tím, zda vaše vizuální identita odpovídá hodnotám a poslání vaší značky. Je snadno rozpoznatelná a vytváří pozitivní vnímání u uživatelů? Pokud ne, může být redesign vizuální identity klíčovým krokem k dosažení vašich cílů.

A pokud si nevíte rady, ozvěte se nám. Společně najedeme správný směr i pro vaší značku!

STUDIO BADKID™ bylo založeno na začátku roku 2022 skupinou tří přátel, kteří měli společnou vizi vytvořit designové studio, které by ze světa udělalo vizuálně zajímavější místo. S vášní pro design a touhou posouvat hranice možného se rozhodli vybudovat studio, které bude známé svou kreativitou a inovacemi. Od té doby jsme se rozrostli na přední designérské studio, které je známé svými jedinečnými a působivými řešeními v oblasti brandingu. Pracovali jsme s různorodými klienty, od malých začínajících firem až po velké korporace, a všem jsme pomohli dosáhnout jejich cílů prostřednictvím silného brandingu.

Share With Your Friends