/web/htdocs/www.badkid.cz/home/www/wp-content/plugins/elementskit-lite/widgets/header-offcanvas/header-offcanvas.php on line 847
">
/web/htdocs/www.badkid.cz/home/www/wp-content/plugins/elementskit-lite/widgets/header-offcanvas/header-offcanvas.php on line 877
">

UX/UI Design Trendy pro rok 2023: Co očekávat a jak se na to připravit

V oblasti UX/UI designu se každoročně objevují nové trendy, které ovlivňují způsob, jakým lidé interagují s webovými stránkami a aplikacemi. Pokud jste UI/UX designer, chcete být připraveni na nové výzvy a posuny v roce 2023. V tomto článku vám poskytneme přehled nejnovějších trendů, na které se můžete těšit a jak se na ně připravit.

  1. Zlepšení přístupnosti

V roce 2023 budou mít uživatelé stále větší nároky na přístupnost webových stránek a aplikací. Toto se bude týkat zejména osob s různými formami omezení, jako jsou například zrakové či sluchové postižení. Designéři proto budou muset klást větší důraz na zajištění toho, aby jejich design byl snadno přístupný pro všechny uživatele, bez ohledu na jejich omezení.

Pokud se chcete připravit na tento trend, můžete začít tím, že si prohlédnete směrnice pro přístupnost webových stránek. Můžete také použít různé nástroje a software, které vám pomohou identifikovat oblasti, které je třeba vylepšit.

  1. Minimalistický design

Minimalistický design bude nadále populární i v roce 2023. Designéři budou nadále usilovat o co největší jednoduchost a přehlednost designu. Minimalistický design se týká nejen vzhledu, ale i funkcionality. Designéři budou hledat způsoby, jak minimalizovat počet kliknutí a interakcí, které uživatelé musí provést, aby dosáhli svého cíle.

Pokud se chcete připravit na tento trend, můžete začít tím, že se zaměříte na to, jak minimalizovat designové prvky na svých webových stránkách a aplikacích. Zvažte, zda je třeba odstranit některé funkce, které nejsou pro uživatele nezbytné. Mějte na paměti, že minimalismus nemusí nutně znamenat nudný design. Snažte se najít rovnováhu mezi minimalismem a vizuální atraktivitou.

Skvělá TED přednáška na téma design
  1. Nárůst interaktivních prvků

iInteraktivní prvky, jako jsou animace, video a infografiky, budou v roce 2023 stále více využívány v UX/UI designu. Tyto prvky zvyšují angažovanost uživatelů a pomáhají jim lépe porozumět obsahu. Vzhledem k tomu, že uživatelé jsou stále více zvyklí na vizuální prvky, je důležité, aby byly tyto prvky v souladu s celkovým designem a způsobem, jakým uživatelé interagují s aplikacemi a webovými stránkami.

Pokud se chcete připravit na tento trend, zaměřte se na to, jak můžete využít interaktivní prvky, jako jsou animace, video a infografiky, na svých webových stránkách a aplikacích. Snažte se najít způsoby, jak je integrovat do celkového designu tak, aby nebyly příliš rušivé nebo způsobovaly zpoždění načítání stránek.

Jak tedy můžete těžit z těchto UX/UI trendů v roce 2023?

  1. Sledujte aktuální trendy a směrnice týkající se UX/UI designu a přizpůsobte se jim.
  2. Zaměřte se na přístupnost pro všechny uživatele, včetně těch s omezením.
  3. Minimalizujte designové prvky a zvažte, zda jsou všechny funkce nezbytné pro uživatele.
  4. Využívejte interaktivní prvky, jako jsou animace, video a infografiky, na svých webových stránkách a aplikacích.

Sledování těchto trendů vám pomůže zajistit, že vaše aplikace a webové stránky budou moderní, přístupné a snadno použitelné pro všechny uživatele. Mějte na paměti, že i když je důležité držet se aktuálních trendů, je také důležité najít vlastní unikátní způsob, jak designovat aplikace a webové stránky, aby byly co nejefektivnější a užitečné pro vaše uživatele.

Share With Your Friends